Prijava

5. TUZLA FILM FESTIVAL - FESTIVAL JUŽNOSLAVENSKOG FILMA
Od 12.10. do 16.10. 2016. održan je Peti Tuzla Film Festival - festival južnoslavenskog filma. Za ovogodišnje izdanje festivala pristiglo je preko 700 filmova, od čega je 400 sa evropskih prostrora, a 350 sa prostora Balkana.

Film učenice naše škole  Mešanović Selme “Spomenici” je prošao selekciju u kategoriji Dokumentarni  film, kao jedan od 13 dokumentarnih filmova odabranih i prikazanih na 5. TFF-u  u Narodnom pozorištu u Tuzli. Dokumentarni film “Spomenici” predstavlja kulturno-historijske spomenike Gradačca i ‘priče’ iza njih od 18. stoljeća do danas.  Reditelj je Mešanović Selma, naratori su učenici: Omerović Amir i Halilović Eldar, a mentor  prof. Sarajlić Nazifa.

 

Pored takmičarskog dijela, festival su  pratili i drugi bogati sadržaji, kao što su radionice iz filmske industrije, kafa sa poznatima, ....

Učenici Mešanović Selma i Omerović Amir sa prof. Sarajlić Nazifom  imali su priliku pogledati u Narodnom pozorištu veliki broj filmskih ostvarenja,  a  u BIT centru su prisustvovali edukativnoj radionici “Financiranje i produkcija dokumentarnog filma”, koju je 14. i 15. oktobra održala Jovana Nikolic, producentica, predsjednik Sekcije dokumentarista u Kinematografskoj grupaciji pri Privrednoj komori Srbije i zamjenik predsjednika udruženja Dokumentaristi Srbije. 

 

Selmi i ostalim mladim filmašima naše škole želimo još mnogo uspjeha na filmskim festivalima.


U prilogu možete pogledati video TFF intervju sa Selmom Mešanović:

https://www.youtube.com/watch?v=iH1ssGY35is

i katalog 5. TFF-a:  http://tff.ba/download/katalog_tff_2016.pdf

 

Kalendar

Vremenska prognoza