Prijava

Druga nagrada za biznis ideju na "Start up danu"
U petak, 19. maja 2017. godine, u Bijeljini je održana još jedna od aktivnosti u okviru projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH", koji je zajednički projekat Vlada Švicarske i Švedske, a implementira ga UNDP. Riječ je o "Start-up danu" na kojem su učestvovale ekipe Brčkog, Gradačca i Bijeljine, te je tako oko stotinu učesnika bilo okupljeno na zajedničkim aktivnostima uz podršku predstavnika Poduzetničkog i inovacijskog centra Networks.

 


 

 

 

 

 

 Prema rezultatima bodovanja svih prisutnih, među osam najbolje ocijenjenih ideja bile su tri ideje ekipa iz Gradačca, i to:

– "Pametna roletna" – ideja koju je predstavio Omar M. Halilović, Edin Gibić, Omer Šaldić, Vezira Džidić, H.Mehmedović Sanija, Huremović Aida, Huseljić Merisa, Almira Palavrić i Biberkić Mirela.

–"Projekat reciklaže" – koji su predstavili Elma Beširović, Mirza Okanović, Semir Hasanbašić, Dženana Arnautović, Fatima Šerifović, Dinel Peštalić i Mahir Tokić.

– "Inovativni tuš" - ideja koju je predstavio Mahir Smajlović, Sinanović Amila, Ćorić Aiša, Vuković Naila, Hodžić Eldina, Hodžić Selma, Omeragić Amina.

Projekat “Inovativni tuš” u konačnom bodovanju tri najbolje razrađena projekta osvojio je drugo mjesto, plaketu i novčanu nagradu od 200 KM, a ono što slijedi je niz monitoring i radionica kako bi se odabrane ideje dovele do realizacije.
Čestitamo našim učenicima i mentoru prof. Izudinu Hodžiću!

 

Kalendar

Vremenska prognoza