Prijava

POSJETA UČENIKA I PROFESORA MSŠ''HASAN KIKIĆ'' NJEMAČKOJ ŠKOLI KAISER - KARL SCHULE IZ ITZEHOE
Mješovita srednja škola ''Hasan Kikić''  izabrana je za učešće u Programu omladinskih razmjena SHL Exchange - Connecting Youth, Sharing Experience, koju Fondacija Shuler Helfen Leben implementira uz podršku Ministarstva vanjskih poslova SR Njemačke. Također, izabrana je i Srednja ekonomska škola iz  Bijeljine  za zajedničko  učešće sa Kaiser - Karl Schule iz Itzehoe.

 

 

 

 

 

 

Devet učenika naše škole sa profesoricom engleskog  jezika Šećić Selmom i devet učenika iz Ekonomske srednje škole iz Bijeljine sa profesoricom njemačkog jezika Daliborkom Janković, su u periodu od 01. i 07. oktobra ove godine boravili u njemačkom gradu Itzehoe, kod porodica učenika iz Kaiser - Karl Schule. Tokom boravka učenici su posjetili četiri grada u sjevernom dijelu SR Njemačke. Lijepe fotografije i još ljepše uspomene ponijeli su iz Kiel - a, u kome su posjetili zgradu  Parlamenta pokrajine Schleswig - Holstein. U gradu Laboa su posjetili mornarički spomenik sagrađen u spomen svim poginulim mornarima u svjetskim ratovima kao i historijski muzej u Lubeck - u. Posljednji dan boravka u Njemačkoj iskorišten je za šetnju i obilazak velikog lučkog grada Hamburga.

U sklopu ovog projekta učenici iz ove tri škole i tri grada ne samo da  su stekli nova prijateljstva nego su razmjenjivali svoja dosadašnja iskustva, naučili mnogo zanimljivih stvari o kulturnim razlikama, o historiji obje zemlje i sl.

Saradnja i druženje se nastavljaju u maju slijedeće godine kada će domaćini biti učenici i profesori iz  Gradačca i Bijeljine.


 

 

Kalendar

Vremenska prognoza