Prijava

KUJRAKOVIĆ ELMIR OSVOJIO 2. MJESTO NA DRŽAVNOM TAKMIČENJU IZ INFORMATIKE
Učenik naše škole Kujraković Elmir je zauzeo 2. mjesto na državnom  takmičenju Dabar-informatičar, održanom 9.6.2018. u Sarajevu.  Mentor je bila prof. Sarajlić Nazifa. Dabar (Bebras) je međunarodno takmičenje iz informatike za učenike osnovnih i srednjih škola. Naglasak je rešavanju konkretnih problema, kako bi se učenici zainteresovali za programiranje i informatiku.

 

 

 

 

 

 

 


Plasman

Ime

Prezime

Škola

1

Haris

Beglerović

JU Srednja Elektrotehnička škola Mostar

2

Elmir

Kujraković

JU Mješovita srednja škola Hasan Kikić Gradačac

3

Elmas

Faladžić

JU Srednja elektrotehnička škola Mostar

3

Elmedina

Trumić

JU MSŠ Živinice

3

Dženita

Tihić

JU MSŠ Živinice

Polufinalno takmičenje Dabar Informatičara 2017 je smotra najboljih učesnika Dabar Informatičar izozova održanog u novembru mjesecu 2017 i Prvog, Drugog, Trećeg i Četvrtog izbornog takmičenja. Na svim tim takmičenjima Kujraković Elmir je bio u samom vrhu.

Polufinale je održano  9.6.2018 na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu. Pravu učešća su imali samo najbolji učesnici. koji su ostvarili plasman u jakosne grupe : napredna i informatičar. Od 22 učenika, na polufinalno takmičenje se plasiralo 18 učenika: Kujraković Elmir, Zukić Azur, Zukić Kemal, Mujkanović Fehim, Hamidović Deni, Karić Sanel, Mujčinović Ismet, Mujčinović Alem, Džidić Mirnes, Ibrić jusuf, Iljazović Ramiz, Radić Domin, Sendić Sulejman, Hodžić Salih, Hasić Ejub, Fazlić Hamza, Begović Anes, Milošević Sanjin.  Na finlno takmičenje, koje će biti održano 7.jula u Sarajevu plasirao se Kujraković Elmir. Koordinatorice i mentorice našim učenicima su bile  profesorice Sarajlić Nazifa i Šakić Amela. Čestitamo našim učenicima na uspješnim rezultatima!

http://finale2017.dabar-informaticar.ba/

 

Kalendar

Vremenska prognoza