Prijava

Film Zukić Kemala na evropskom festivalu animiranog filma
Film učenika naše škole, Zukić Kemala,  “Jabuka”  je prošao zvaničnu selekciju i prikazan je na 6. Animator fest-u, evropskom festivalu animiranog filma, koji je od 12. do 16.9.2018. održan u Jagodini u Srbiji. Zukić Kemalu je mentor bila profesorica Sarajlić Nazifa. Na 6. Animator fest-u je prijavljeno 1026 filmova, od kojih je izabrano i prikazano 90, u tri kategorije.
Ovogodišnji festival činili su filmovi u sljedećim kategorijama: filmovi djece do 15 godina, filmovi djece od 15 do 18 godina i filmovi za djecu i odrasle. Prve nagrade u različitim kategorijama osvojili su animirani filmovi iz Hrvatske, Rusije i Belgije. U kategoriji filmova za mlade i odrasle, glavna nagrada je pripala filmu „Ježeva kućica”.  Žiri za međunarodne filmove činili su: Marija Lendova iz Rusije, Andrea Martinjoni iz Italije i Narcisa Darijević Marković iz Srbije.
Pored projekcija selektiranih filmova u okviru programa festivala, održane su zanimljive radionice, škola animiranog filma, radionica zvuka, zatim izložbe radova grafičkog dizajna i koncerti.  Veliku pažnju privukla je škola animiranog filma „Stop trik radionica Miloša Tomića“, kao i izložba ilustracija „U ramu pjesme“ Marije Kicušić. U „Alternativnom kulturnom centru“ u Jagodini održana su dva zanimljiva događaja: izložba ručno vezenih frejmova iz filma „Ruska bajka“, autorke Radostine Nejkove iz Bugarske, kao i izložba radova grafičkog dizajna i „Google Doodle“ Fakulteta umjetnosti iz Niša. Održana je i radionica zvuka Andree Martinjoni.
Autori fotografija su: Zukić Kemal i profesor Omeragić Muhamed, koji je prisustvovao projekcijama filmova u Jagodini.
 
 
 
Video o 6. Animator festu možete pogledati na:  https://youtu.be/l2iOzcBa_EU
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kalendar

Vremenska prognoza