Prijava

Spot Alane Osmanović osvojio 1. mjesto na 20. FFDO
Već dugi niz godina učenici MSŠ “Hasan Kikić” prave uspješne filmove u okviru sekcije, koju vodi profesorica informatike Sarajlić Nazifa. Do sada su osvojili brojne nagrade na takmičenjima i filmskim festivalima. Na jubilarnom 20. Festivalu  filma djece i omladine, koji je ove godine održan  od 7.12. do  8.12. 2018. u kinu Multiplex Ekran u Zenici, film učenice II11 , Osmanović Alane „Zašto ja” je osvojio  1. mjesto u kategoriji spot. U istoj kategoriji film “Izreke” grupe autora (Avdić Amela,Halilović Eldar, Mehić Bakir, Mešanović Selma, Omerović Amir, Smajić Mirsada).  je osvojio 2. mjesto.  Filmovi se nalaze na sljedećim linkovima:
 
Uvodni program Festivala je održan u petak, 07.12.2018 godine u Muzeju Grada Zenice u 17:30. Član žirija, Kerim Demiri, realizovao je radionicu na temu „Škola filma – od ideje do realizacije”. Drugi dan Festivala 8.12.2018. nakon ceremonije otvaranja i podjele zahvalnica istaknutim pojedincima i organizacijama za doprinos u realizaciji Festivala, u kinu Multiplex Ekran Zenica prikazani  su nagrađeni filmovi i svečano dodijeljene diplome i novčane nagrade za prvoplasirane filmove.
 

Festival filma djece i omladine već dvadeset godina organizuju Udruženje tehničke kulture Zeničko – dobojskog kantona i Grad Zenica (generalni pokrovitelj). Za dvadeset godina realizacije Festivala prezentovano je preko 1000 filmova. Za jubilarni 20. Festival filma djece i omladine „Zenica 2018“ prijavljeno je 50 filmova u svim kategorijama iz Banovića, Sarajeva, Ilidže, Srebrenika, Tuzle, Brčkog, Gradačca, Gračanice, Bugojna i Zenice. Festival filma djece i omladine je festival koji pruža mladim, kreativnim i vrijednim učenicima da pokažu svoj talenat i predstave ono što znaju. Kroz animirane, eksperimetalne, dokumentarne i igrane filmove, učenici pokazuju svoju kreativnost u polju stvaranja scenarija i kreiranju filmova.

 
 
 

Kalendar

Vremenska prognoza